Milyen hatással van rád a prosztata?

0
1648

A megnagyobbodott prosztata vagy prosztata megnagyobbodás annak a genitourináris rendszernek a kóros állapota, amelyben a prosztata megduzzad és begyulladik. Ezt az állapotot Prostatitis vagy jóindulatú prosztata hiperplázia néven is emlegetik. A prosztata funkciója a reprodukcióban felhasznált sperma előállítása. A prosztata megnagyobbodása esetén az okozott duzzanat nyomást gyakorol a húgycsőre, ami korlátozza a vizelet áramlását.

Megnagyobbodott prosztata vagy prosztata megnagyobbodás általában látható az emberek éves kor felett 50 éves, és ez nagyon ritka az egyén a 20-40 év. Abban az esetben, ha van egy megnagyobbodott prosztata egy fiatal férfi, akkor ez valami, ami aggodalomra ad okot, mert hatással lehet a vizelet áramlását együtt egy csomó más problémák, mint a veseműködési zavar, húgyhólyag fertőzés, és gyakori húgyúti fertőzések férfiak.

Megnagyobbodott prosztata fiatal férfiak

A prosztata megnagyobbodása a prosztatarák előfutára, és a prosztata megnagyobbodása az esetek többségében prosztatarákhoz vezet, ezért inkább a prosztata megnagyobbodása aggasztja a fiatal férfiakat. Ez a cikk ad egy rövid áttekintést néhány a tünetek a megnagyobbodott prosztata a fiatal férfiak.

A megnagyobbodott prosztata tünetei fiatal férfiaknál a betegség korai szakaszában a vizelési nehézséggel kezdődhetnek, és ha nem megfelelően diagnosztizálják és nem kezelik azonnal a különböző típusú szövődményeket a gyulladás mértékétől és az állapot súlyosságától függően merülhetnek fel.

Megnagyobbodott prosztata fiatal férfiaknál nem lehet egyértelmű, de fokozatosan halad egy olyan időszakban, amely lehet hónap vagy év, mielőtt az egyén ténylegesen érezni a tüneteket. Néhány a közös tünetek, amelyek rámutathatnak a megnagyobbodott prosztata a fiatal férfiak:

Gyenge vizelet áramlás: egy egyén a megnagyobbodott prosztata lesz tünetei a rossz vizelet áramlás. Ez annak köszönhető, hogy a húgycsövet megfojtotta a megnagyobbodott prosztata. Nem csak, hogy az egyénnek gyenge a vizelete, de azt is érezni fogja, hogy nem ürítette ki teljesen a hólyagját, és vizelési fájdalma is lesz. Hiányos Hólyag Kiürítése: Mivel a Megnagyobbodott Prosztata miatt a húgycső, hogy megfojtották, majd nagy nyomás alatt nem csak a vizelet gyűjtött a húgyhólyag képes áramlását a húgycső ami hiányos érvénytelenítése.

A fiatal férfiak prosztata megnagyobbodásának tünete

Ez azt eredményezi, hogy az egyén a szokásosnál többször megy ki a mosdóba, és még mindig úgy érzi, hogy nem ürítette ki teljesen a húgyhólyagot. Vizelet szivárgás: ha a húgycsövet megfojtja a megnagyobbodott prosztata, és az egyén nem képes teljesen üríteni, akkor bizonyos mennyiségű vizelet marad a húgyhólyagban, amely teljesen kitölti újra, és mivel nem sok vizelet képes átmenni a húgycső vezet a gyakori vizelet szivárgás miatt fokozott húgyúti sürgősség.

Húgyúti Hezitancia: ez még egy gyakori tünet a megnagyobbodott prosztata fiatal férfiak. Amikor kimegy a mosdóba, hogy ürítse, eltart egy ideig, amíg a vizelet jön ki. Ezt az állapotot húgyúti bizonytalanság a prosztata megnagyobbodásának gyakori tünete. Ez egy olyan állapot, amelyben az egyénnek fel kell ébrednie éjszaka, hogy semmissé váljon.

Bár lehet, hogy gyakori, hogy ürít egyszer éjszaka, de amikor ez történik gyakran, akár négy vagy több alkalommal éjszaka, akkor határozottan a tünet a megnagyobbodott prosztata a fiatal férfiak. Vizelet csöpögés: ez még egy tünet a megnagyobbodott prosztata a fiatal férfiak. Ebben az állapotban az egyén akaratán kívül át csepp vizelet szennyeződés a fehérneműt, valamint néha a húgyúti sürgős lehet, annyira, hogy amikor az egyén eléri a fürdőszoba pár vizelet szétszórja.

Mi lenne, ha éjjel gyakran vizelnél?

Gyakori vizelés: ez történik, amikor a megnagyobbodott prosztata összenyomja a húgycsövet, és a vizelet áramlása elzáródik, ami egyre több vizeletet halmozódik fel a húgyhólyagban, ami azt eredményezi, hogy az egyénnek gyakran kell pisilni. Képtelensége, hogy ellenőrizzék a vizelési késztetés: abban az esetben, megnagyobbodott prosztata a fiatal férfiak, az egyén lesz olyan késztetést, hogy vizelni, hogy mire eléri a fürdőszobába, hogy érvénytelenítse néhány vizelet már csöpögött ki.

Húgyúti égő: ez is lehet egy tünete a megnagyobbodott prosztata. Vizelés közben az egyén égő érzést tapasztalhat minden alkalommal, amikor ürül. Mi pontosan okoz megnagyobbodott prosztata egyértelműen nem ismert, de tanulmányok azt sugallják, hogy a változás a férfi nemi hormonok lehet az oka ennek az állapotnak. Ez általában időseknél fordul elő. A megnagyobbodott prosztata fiatal férfiak, az elsődleges oka a vizsgálatok szerint lehet genetikai okok, bármely korábbi anamnézisben a here rendellenességek vagy néhány rendellenes hormonális változások.

A megnagyobbodott prosztata fiatal férfiak eredményezhet elég egy kis problémát az egyén. Eltekintve az összes szövődménytől, amit egy kezeletlen megnagyobbodott prosztata jelent, mint a vese rendellenességek, gyakori húgyúti fertőzések, valamint a hasonló az egyén is problémái vannak a szexuális tevékenység. Ez is okozhat meddőség a fiatal férfiak miatt nem megfelelő termelés spermák miatt megnagyobbodott prosztata. Ha a húgycső teljes elzáródása miatt megnagyobbodott prosztata, akkor lehet, hogy egy katétert kell használni, hogy kiszívja a vizeletet a húgyhólyag, mert vezethet fertőzések.